Re Rag Rug

Kun je je een tapijt voorstellen gemaakt van oude versleten wollen truien? Of misschien een patchworktapijt gemaakt van oude klassieke Zweedse wandkleden? Deze ideeën, samen met 10 andere, worden opgenomen in het Zweedse kunstproject "Re Rag Rug". 

Re Rag Rug is een experimenteel ontwerpproject dat tot doel heeft schijnbaar waardeloze materialen om te zetten in exclusieve tapijten. In totaal zal het project bestaan uit 12 tapijten, allemaal gemaakt met behulp van verschillende technieken en met inspiratie vanuit verschillende delen van de wereld. 

Katarina Brieditis en Catherine Evans begonnen Re Rag Rug in augustus 2012. Beiden hebben een achtergrond in textiel/kunst ontwerp en een sterke gemeenschappelijke interesse in de vernieuwing en recycling van afvalstoffen .

Dit is hoe Catherine Evans verklaart waarom ze kwamen met het idee om tapijten te maken: "Het is een product met een lange levensduur en een grotere waarde dan een handdoek of een spijkerbroek bijvoorbeeld. Een tapijt bouwt een kamer en creëert een sfeer. Als je een tapijt hebt dan heb je een huis. Tapijten zijn ook een sterk cultureel erfgoed en het feit dat het maken van tapijten al enkele duizenden jaren bestaat maakt het nog interessanter”.  

Onder de tapijten waaraan ze werken willen ze ook de "Milky Way" includeren, welke bestaat uit oude truien, een pepita gedessineerd tapijt gemaakt van oude t-shirts en een dikke lappendeken met een dikte van enkele centimeters, wat er als een kronkelende landweg doorheen stroomt. 

Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling in de verffabriek in Stockholm tussen 16 en 25 oktober 2013. 

Lees meer over Re Rag Rug hier .


Krijg 15% korting

Meld u nu aan en krijg 15% korting op uw volgende bestelling*, wekelijkse e-mails en exclusieve toegang tot aanbiedingen, de laatste trends en productnieuws.

Bekijk ons privacybeleid voor informatie over hoe we uw gegevens behandelen. U kunt zich op elk moment afmelden. *De korting kan worden gebruikt voor een aankoop tijdens de 60 dagen vanaf de aanmelding op de nieuwsbrief. Deze is geldig voor alle producten, waaronder afgeprijsde artikelen. Hij kan niet worden gebruikt in combinatie met andere kortingscodes.