Care & Fair

CarpetVista is een trots lid van CARE & FAIR, een initiatief van de Europese vloerkleed- en tapijthandelindustrie.

CARE & FAIR (Carpet Trade Against Child Labour) is opgericht in september 1994 door maatschappelijk betrokken tapijthandelaren. Het doel is om regulier onderwijs mogelijk te maken voor kinderen van tapijtknopers, vrouwen de mogelijkheid te bieden om te leren lezen en schrijven en gratis gezondheidszorg te bieden voor het gehele gezin.

Care & Fair

Als lid van CARE & FAIR helpt CarpetVista bij het bestrijden van illegale kinderarbeid en het verbeteren van de levensomstandigheden van tapijtknopers en hun gezinnen in India en Pakistan.

Sinds 2002 krijgen vrouwelijke gezinsleden van tapijtknopers de gelegenheid om basisvaardigheden in lezen, schrijven en wiskunde op te doen via een Women Empowerment-programma, dat ook actief wordt ondersteund door CARE & FAIR. Naast academische vaardigheden, leren vrouwen handwerken en naaien waardoor ze goederen kunnen maken om te verkopen op de lokale markt of thuis kunnen gebruiken.

Care & Fair

Op dit moment ondersteunt CARE & FAIR 10 scholen, 6 centra voor volwasseneneducatie en 3 zorgcentra in India en Pakistan.

We zijn verheugd en trots om deel uit te maken van CARE & FAIR en vooral om te helpen betere leefomstandigheden te creëren voor de betrokken gezinnen.

Lees meer over het CARE & FAIR.