Collectible Uniek Handgeknoopt Duurzame wol

China Antiek: Art Deco 1920

275x360 cm
 15.900
Nog 1 op voorraad

De kleuren in het vloerkleed worden verschillend waargenomen, al naar gelang de hoek van waaruit u het bekijkt.

In oudere vloerkleden kan wat slijtage voorkomen.

Specificaties

Tapijt ID ANTD7
Knoopdichtheid ongeveer 90 000 knopen per m²

U kunt de knoopdichtheid zelf eenvoudig berekenen door het aantal knopen op 1 cm2 in de lengte en in de breedte te op tellen en de resultaten met elkaar te vermenigvuldigen. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met 10000 voor het aantal knopen per m².

Sommige tapijtverkopers overdrijven de knoopdichtheid, dus wees er zeker van dat het aantal knopen en de prijs aan elkaar gerelateerd zijn. Het loont de moeite om de knopen zelf na te tellen. De meeste vloerkleden van CarpetVista hebben een foto van de onderkant met een liniaal, hetgeen het eenvoudiger maakt om de knoopkwaliteit en de juiste knoopdichtheid te controleren voordat u uw vloerkleed uitkiest.

Dikte ≈ 12 mm
Productiejaar 1920-1930
Herkomst China
Pool Wol
Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.
Schering Katoen
Fabricage Handgeknoopt
Nauwgezette weeftechniek met gespecialiseerde medewerkers die knopen maken om rijen met polen te vormen door elke individuele knoop door te knippen of een hele rij tegelijk. Het kost veel tijd om vloerkleden met de hand te knopen en ingewikkelde patronen te maken.
Afmetingen 275x360

Dit vloerkleed is handgeknoopt/geweven; daarom kunnen verschillen in vorm, dikte, patroon en afmetingen voortkomen. Dit geldt vooral voor nomadische en dorpsvloerkleden.

Producent Art Deco
Conditie Good

Exclusieve showroom

Bezoek onze exclusieve showroom om de vloerkleden te zien voordat u uw bestelling plaatst. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.
Contactgegevens

CarpetVista Collectible

China has a long and rich history of producing handmade carpets, however they were not truly introduced to the western world until the 19th century. They were and remain mostly uninfluenced by the outside world and in the 1910s Art Deco Chinese carpets began to be manufactured at an experimental level. A more full scale production began in the 1920s running through to the 1940s where weavers experimented with incorporating more vibrant colors and moving away from the traditional two-toned contrasting patterns. They remained true to the traditional designs, but with the new and often radical color range, the unique mixture resulted in a beautiful blend of old and new which had yet to be seen in Chinese carpets before.

The Art Deco carpets often have floral motifs which had for centuries been one of the favorite themes in Chinese crafts and paintings. When you look at the carpet they look more like a painting and the weaver has not taken into consideration the same structural symmetry that is found in other Persian or Oriental carpets. Though not taken seriously by more avid carpet collectors in the beginning, they have seen a resurgence in the past couple of decades and are now a popular part of home interiors across the world.

Duurzame wol  Duurzame wol

Wol is een natuurlijke textielvezel en een van de meest gewilde materialen voor de vervaardiging van vloerkleden. Wollen kleden zijn uiterst duurzaam en zeer slijtvast, ideaal voor dagelijks gebruik. Wol is van nature vuilafstotend en ook eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is tevens vuurbestendig en behoudt zijn vorm omdat de polen van het kleed altijd omhoog komen.

Nog vragen?

Aarzel niet om ons te vragen!


Aanbiedingen
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen